måndag 28 november 2011

Pust, i kväll så har Tanten slagit in 24 stycken minipaket till ungens julkalender... jobbigt var det, men det brukar vara uppskattat. Mina stora barn är nog lite sura för att inte dom fick nån julklappskalender, men vad skulle jag ha gjort....slagit in få se nu 72 små paket? Det var en omöjlighet både praktiskt och ekonomiskt. Men julstrumpan på julaftonsmorgon får Josefine 24, Markus 23 och Isak 20 år fortfarande,,,ja, Hanna också förståss! Tanten älskar att få ge bort julklappar till sin familj. Men usch, då kommer de där tankarna om alla som inget får, alla fattiga (även i Sverige).... det är svårt att tänka på när man själv överkonsumerar. Det värsta är ju att jag tycker om att ge av hela mitt hjärta till mina barn...det jag kan!
 Tanten är så här, vill ge, får dåligt samvete, vill ändå ge, tänker på de som blir utan, vill ge.... inte undra på att man är grå hårig under det numera röda! Tantens gubbe han säger alltid åt Tanten då hon oroar sig och tänker:-Blir de besvikna, är det fåniga julklappar, ville inte ha det, kanske nåt annat, nog många.... då säger han:- Sluta svammla, nog blir de bra! Du är hopplös.... Å det blir ju bra!!! Alltid!!!
Tantens ungar är inga bortskämda snorungar som klagar eller är missnöjda med julen, har aldrig hänt, ändå är Tanten en knäpp-Tant!
 Nu är det varva ner och njuta av julen som gäller... umgås och ha det bra, äta gott!

3 kommentarer:

 1. Kära syster

  Om jag någon gång får barn, förära inte dessa små med julklappskalendrar om du inte också förser dem med 24 paket varje jul. Din pakethatande syster skulle få spel av att slå in så många dessutom små saker... R kanske skulle kunna göra det, om han fick använda aluminiumfolie...

  SvaraRadera
 2. Jag lovar... men jag hade gärna haft en då jag var barn...

  SvaraRadera
 3. Jo, det är klart man hade velat ha en julklappskalender, men jag var nog glad att man fick en chokladkalender vissa år. Jag minns att vi hade julklappskalender på fritids men då fick man ett paket en gång under juletiden. Det var hårt då i forntiden... Jag gillar legokalendrarna som finns nu, cool idé men rätt dyrt.

  SvaraRadera